Natuur

                                                                                                

I

Lente in Zwolle

Stad

Prachtig bloesembomen en -struiken fleuren het voorjaar op in Park De Wezenlanden, Berkum en Bruggenhoek. Ga eropuit en geniet van de uitbundige bloesempracht.

.

 

I

Berkumerkolk

Berkum

Het normaal donkere water van de kolk kleurt spontaan blauw als de cameraploeg van Zwolle Info arriveert. Bezoek de kolk aan de Vecht en ontdek de natuur- en recreatiemogelijkheden.

 

I

Westerveldse Aa

Aa-landen

De wijk Aa-landen is vernoemd naar dit riviertje  dat ontstaan is als een zijrivier van de Vecht. Het riviertje is een broedplaats voor vogels. Voor de wandelaars is dat elk voorjaar genieten.

I

Vegtlusterbos

Berkum

Het Vegtlusterbos heeft een mooie vijver en is een oase voor de rustzoeker. Bezoek het bos en ontdek hier de zonsondergang. Ná zonsondergang is de natuur voor mensen overigens verboden terrein. 

I

Bos Agnietenberg

Vechtlanden – Brinkhoek

Grenzend aan De Agnietenberg en de Agnietenplas ligt een spannend bos met karakteristieke oude bomen. De wandelaar wordt steeds verder het mysterieuze bos ingetrokken.

I

Word donateur van Zwolle Info  

Ondersteun ons werk

Zwolle Info brengt de stad van buiten naar binnen. Ondersteun Zwolle Info zodat vooral ouderen die niet meer buitenhuis komen toch van de stad kunnen blijven genieten. Ga naar contactpagina.

I

Voorjaar 2020, Zwolle blijft thuis

Stadshagen

Een impressie van de mooie bloesem naast de basisschool de Zevensprong in Stadshagen. Ook  in deze wijk zijn er door de coronacrisis in het voorjaar van 2020 veel thuiswerkers.

I

Haëlla Stichting

Haëlla Fonds steunt Zwolle Info TV

De Haëlla Stichting helpt Zwolle Info om hun idealen te verwezenlijken. Haëlla steunt vrijwilligersprojecten op diverse gebieden. Ze helpt mensen die iets willen doen voor anderen.

I

Bloemen in de binnenstad

Nog niet beschikbaar

Eén van de mooie projecten van het ZwolleFonds is het opfleuren van de binnenstad met prachtige bloemen. Op tal van plekken is het centrum versierd met kleurrijke bloembakken.

 

 

Zwolle Info TV op Facebook 

Social media

Volg ons op facebook en blijf op de hoogte van nieuwe films en ander nieuws over Zwolle Info TV.

I

Herfst in Zwolle

Het Engelse Werk

Het Engelse Werk is een van de bekendste parken. Zwolle Info laat zien waarom het park misschien wel dé plek is om in de herfst de natuur in al zijn kleurschakeringen te fotograferen.

I

Potgietersingel

Centrum

Bekijk de stadsfontein eens vanaf de andere kant,  neem plaats op de grasvelden aan het water en laat de romantische landschapsstijl van het park op je inwerken. Een korte impressie.

I

Vitens Waterwingebied

Dalfsen -Zwolle

Langs de Vecht naar Dalfsen ligt in een mooi natuurgebied de moderne drinkwater-productielocatie van Vitens. Vanuit Berkum makkelijk per fiets bereikbaar.

I

Wijde Aa

Aa-landen

De Westerveldse Aa mondt uit in recreatieplas Wijde Aa. Een impressie van een groep kanoërs op een mooie zomerdag, gevolgd door de eerste herfstkleuren op een namiddag in oktober.

I

Park Het Engelse Werk 

Katerveer

Het Engelse Werk werd aangelegd op de oude vestingwerken van Zwolle naar voorbeeld van de romantische Engelse landschapsstijl. Kom je er in mei dan kan het er sprookjesachtig mooi zijn.