Wat we doen

Zwolle Info bestaat een jaar

Het is vandaag een jaar geleden dat Zwolle Info van start ging. De eerste 40 korte films over bezienswaardigheden en de natuur in de stad staan online. Het YouTube kanaal telt inmiddels tienduizend weergaven. Dank aan onze kijkers! De best bekeken video gaat over het fraaie exterieur van de Oude Ambachtsschool https://youtu.be/z1HZYLp4KDY

29 november 2022

   

Zwolle Info brengt stad en natuur in beeld

Zwolle Info is een YouTube discovery kanaal over bezienswaardigheden, erfgoed, onontdekte plekjes en de natuur. Tijdloze video’s geven een sfeervol beeld van de oude en de moderne Hanzestad.

Naast informeren en entertainen wil het kanaal jong en oud inspireren om eropuit te trekken en de stad met eigen ogen (opnieuw) te ontdekken.

Voor senioren die niet meer buitenshuis komen, is Zwolle Info helemaal een uitkomst. De stad en de natuur worden van buiten naar binnen gehaald in de Zwolse woonzorg- en verpleeghuizen. De films zijn voor de huizen ook op een USB stick verkrijgbaar.

Zwolle Info is een non-profit initiatief van een groep gepensioneerde Zwolse filmmakers. Op basis van een groeimodel wordt gebouwd aan een videocatalogus over het heden, verleden én de toekomst van Zwolle. Voor toeristen is het de eerste Zwolse stadsgids die uitsluitend uit video’s bestaat. Op Facebook worden de nieuwste films onder de aandacht gebracht.  

Dit project is mede tot stand gekomen met steun vanuit het BuurtCultuurfonds Zwolle.                                                                        En verder door: Provincie Overijssel / Stimuland, Univé Buurtfonds, Jansen Vastgoed B.V., Haëlla Stichting, Stichting Hulp na Onderzoek, Stichting Zorgspectrum Het Zand, Drukkerij Zalsman, Cibap Zwolle en WijZ Welzijn Zwolle.