Wat we doen

Zwolle Info brengt stad en natuur in beeld

Zwolle Info is een YouTube-kanaal over bezienswaardigheden, erfgoed en natuur. Tijdloze video’s geven een sfeervol beeld van het heden en het verleden van Zwolle.

Naast informeren en entertainen wil het kanaal jong en oud inspireren om eropuit te trekken en de stad met eigen ogen (opnieuw) te ontdekken.

Voor senioren die niet meer buitenshuis komen, is Zwolle Info helemaal een uitkomst. De stad en de natuur worden van buiten naar binnen gehaald in de Zwolse woonzorg- en verpleeghuizen. De video’s zijn voor de huizen ook op een USB stick verkrijgbaar.

Zwolle Info is een non-profit initiatief van een groep gepensioneerde Zwolse filmmakers. Op basis van een groeimodel wordt gebouwd aan een videocatalogus over het heden, verleden én de toekomst van Zwolle. Voor toeristen is het de eerste Zwolse stadsgids die uitsluitend uit video’s bestaat. Met Facebook worden onder meer de nieuwste films onder de aandacht gebracht.  

Dit project is mede tot stand gekomen met steun vanuit het BuurtCultuurfonds Zwolle.                                                                        En verder door: Provincie Overijssel / Stimuland, Univé Buurtfonds, CameraNU.nl, Jansen Vastgoed B.V., Haëlla Stichting, Stichting Hulp na Onderzoek, Stichting Zorgspectrum Het Zand, Drukkerij Zalsman, Cibap Zwolle en WijZ Welzijn Zwolle.